Drobenkový koláč s broskvemi a vanilkovým krémem - postup přípravy
Upečte své rodině křehký drobenkový koláč s broskvemi a vanilkovým krémem, který možná vypadá složitě, avšak je velmi snadný. Servírovat ho můžete samotný, s nadýchanou šlehačkou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.
Na těsto
Vanilková náplň
Na drobenku
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte do něj cukr, olej a směs promíchejte pomocí metličky. Poté k ní přisypte hladkou mouku s kypřicím práškem a vypracujte hladké nelepivé těsto.
Formu o velikosti 26cm důkladně vymažte máslem. Poté těsto pomocí prstů rozprostřete po celé ploše včetně krajů. Dbejte na to, aby těsto bylo všude stejně vysoké.
Do hrnce dejte žloutek a zalijte ho mlékem. Poté do něj přisypte vanilkový cukr, cukr a škrob. Směs pečlivě promíchejte a vařte ji na mírném plameni za stálého míchaní do zhoustnutí.
Vanilkový krém úhledně rozprostřete po celé ploše koláče a poté na něj položte broskve nakrájené na drobné kostičky.
Do mísy dejte změklé máslo, přisypte k němu mouku a cukr. Ze směsi vypracujte pomocí rukou sypkou drobenku a koláč s ní rovnoměrně posypte.
Koláč vložte do předehřáté trouby na teplotu 200 °C a pečte ho přibližně 25 minut. Poté ho vyjměte a pomocí talíře ho vyklopte.
Koláč opět přikryjte talířem a překlopte ho. Poté ho bohatě posypte moučkovým cukrem a můžete ho servírovat.
Drobenkový koláč můžete doplnit nadýchanou šlehačkou, zakysanou smetanou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.
Tip: Do drobenky můžete přidat špetku skořice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba