Křehký jablečný závin s citronem - postup přípravy
Křehký jablečný závin si zamilujete pro jeho jemnou kůrku, šťavnatou náplň a zajímavou chuť obohacenou citronem. Výhodou je snadná a levná příprava.
Těsto
Náplň
Na pomazání
Na posypání
V míse vyšlehejte vejce a přidejte k nim rostlinný olej s vodou. Do směsi vmíchejte sůl, cukr a mouku.
Poznámka: Vodu přidávejte, za stálého šlehání, po troškách. Mouku před použitím prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek a do těsta ji přidejte natřikrát.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte utěrkou a odložte bokem. Nyní omyjte jablka, oloupejte je, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na kousky. Jablka polijte citronovou šťávou a ingredience zamíchejte.
Těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na čtyři stejně velké části. Z každé části vyválejte plát o výšce 0,2 cm a jeho okraj pokryjte trochou jablek, která posypte cukrem. Těsto zarolujte a závin položte na plech vyložený pečicím papírem.
Poznámka: Postup opakujte u zbylých tří těst se zbytkem ingrediencí.
Jablečné záviny potřete vaječným žloutkem rozšlehaným v troše mléka a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–50 minut.
Tip: Upečené záviny s jablky nechte volně vychladnout a poté je servírujte posypané moučkovým cukrem a nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кухня неУмелой хозяйки