Kremeš s piškoty a pudinkovým krémem - postup přípravy
Kremeš s piškoty patří mezi ty dezerty, po nichž se zapráší už během pár chvilek. Příprava je rychlá, jednoduchá a zvládne ji každý, pečení navíc nezabere více než 15 minut.
Ingredience
Na krém
Na sirup
Listové těsto si rozbalte a obdélník přeložte napůl. V místě přehybu ho poté rozkrojte na stejné poloviny. Propíchejte je vidličkou a obě potřete pomocí mašlovačky vodou.
Poté je zlehka posypejte cukrem krupice. Těsto není sladké, proto se používá cukr, který zkaramelizuje. Pečte ho 15 minut na 190 stupňů Celsia v klasické troubě nebo 185 stupňů Celsia na horkovzduch s cirkulací, dokud těsto nezezlátne.
Připravte si sirup smícháním vody, likéru a cukru (likér lze nahradit rumem). Vyšlehejte smetanu ke šlehání a metličkou ji zapracujte do vychladlého, předem uvařeného pudinku.
Na 1 díl upečeného těsta natřete třetinu připraveného krému stěrkou. Cukrářské piškoty namáčejte do připraveného sirupu a pokládejte na krém natřený na upečeném plátu. Na to navrstvěte další třetinu krému a znovu namáčejte piškoty a pokládejte na krém.
Na piškoty natřete poslední díl krému a krém rozetřete i po bocích, aby vše bylo zakryté. Přiložte druhý upečený plát jako poslední vrstvu. Přikládejte ho tou stranou na krém, která při pečení byla nahoře.
Dezert zakryjte a vložte do lednice nejméně na 3 hodiny, ideální je si ho připravit den předem. Jakmile ho vyndáte z lednice, pocukrujte ho moučkovým cukrem a rozkrájejte velkým nožem na 12 dílů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tutti a Tavola