Krémová cuketová polévka - postup přípravy
S cuketami se roztrhl pytel a je jen na vás, jestli se je rozhodnete využít jako hlavní chod v podobě řízků, zákusek v podobě koláče či jako tuto polévku. Její struktura je nádherně krémová a zelený odstín jí jen dodává na atraktivitě, je tak ideálním pokrmem pro návštěvy všeho druhu.
Ingredience
Mrkev oloupejte, omyjte a nakrájejte ji nadrobno. Totéž proveďte i s brambory a nasypejte je poté do mísy. Odkrojte z cukety okraje, taktéž ji nakrájejte na menší kousky a dejte ji do jiné mísy. Stroužky česneku nasekejte nožem nadrobno, totéž udělejte i s petrželkou a celerem. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Do hrnce nalijte olivový olej a po jeho rozpálení přidejte i cibulku, promíchejte ji.
Smažte ji na středním plameni cca dvě až tři minutky, dokud nezesklovatí. Poté k ní přidejte mrkev a česnek, znovu míchejte a smažte je další dvě až tři minuty. Následně přidejte brambory a čekejte další tři minuty, opět míchejte. Přidejte do směsi cuketu a vše dochuťte solí a kmínem, poté dodejte i petrželku a celer.
Vše důkladně promíchejte a smažte opět tři minuty. Dochuťte směs mletým černým pepřem a smažte ji šest minut. Nyní do hrnce nalijte všechnu vodu a přidejte i bujón, vše promíchejte. Vařte polévku pod pokličkou alespoň 20 minut. Po dovaření ji stáhněte z plotny a její obsah rozmixujte. Hotovou krémovou polévku můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!