Krémová norská polévka se zeleninou a tuňákem - postup přípravy
Jestliže patříte mezi milovníky originálních polévek, jednu takovou si můžete uvařit ze spousty zeleniny a tuňáka. Díky chilli papričce je navíc příjemně pikantní, můžete ji ale směle vynechat, pokud nemáte rádi ostrá jídla.
Ingredience
Nakrájejte cibuli a dejte ji smažit na olivovém oleji a másle. Přidejte na drobno nakrájený pórek, papriku, nastrouhanou mrkev a nasekanou chilli papričku. Vše smažte 7 minut. Pak přidejte na kostičky nakrájené brambory, přilijte 2 litry vody a nechte polévku 15 minut vařit.
Nakrájejte na plátky žampiony a dejte je smažit na troše oleje na 3 minuty. Poté přidejte nasekaný česnek, vše smažte další 2 minuty a dejte obojí do polévky. Poté na pánvi orestujte kusy tuňáka, 2 minuty z každé strany. Dejte maso do polévky, přidejte dle chuti sůl, pepř a tymián a vařte dalších 15 minut.
V misce rozšlehejte smetanu se žloutkem. Přilijte k nim asi 2 naběračky vody z polévky, promixujte, nalijte směs do polévky a promíchejte. Na závěr vypněte plamen, nechte polévku 15 minut stát, přidejte nasekanou petrželku a servírujte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem