Krémový dort s vanilkou, kakaem, čokoládou a arašídy - postup přípravy
Tento dezert vypadá nádherně, příprava je snadná a nemusíte si s ničím dělat starosti. Dezert se skládá z těsta, krému, sirupu a glazury. Vypadá to sice jako hodně věcí a práce, ale nebojte se.
Těsto
Krém
Sirup
Glazura
Na pečení je ideální plech o rozměru 28 x 36 cm. Připravte si těsto. Vejce, cukr a vanilkový cukr šlehejte mixérem 7-10 minut na vysokou rychlost. Přidejte mléko a míchejte mixérem na nízké otáčky. Přidejte mouku s práškem do pečiva. Míchejte stěrkou.
Těsto dejte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Pečte po dobu 25 minut na 180 stupňů. Zkontrolujte párátkem a nechte zcela vychladnout. Rozřízněte jej na dvě stejné části.
Nyní připravte krém. Do kastrolu dejte vejce, cukr, vanilkový cukr a mouku. Míchejte do hladka. Pomalu přidávejte mléko a důkladně promíchejte. Vařte, dokud nezačne houstnout.
Krém sundejte z ohně a stále míchejte. Poté zakryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout. Míchejte měkké máslo mixérem asi 4-5 minut, dokud nebude nadýchané.
Vmíchejte vařený puding a promíchejte do hladka. Přidejte kakao a promíchejte.
Nyní připravte sirup. Smíchejte horkou vodu a cukr. Sirup nechte vychladnout. Nakonec dezert sestavte. Dejte první díl na talíř. Naneste sirup, polovinu připraveného krému a rozdrcenými arašídy.
Na to položte druhý kus těsta, sirup a zbytek krému. Dejte dezert do lednice na 30 minut.
Na polevu rozpusťte čokoládu a přidejte slunečnicový olej. Do polevy dejte pár rozdrcených arašídů a promíchejte.
Polevu rozlijte na dezert a dejte na 2-3 hodiny do lednice.
A máte hotovo!