Krkovice s bramborami, cibulí a zelím - postup přípravy
Potřebujete zasytit početnou rodinu a došla vám inspirace ohledně receptů? Pak vsaďte třeba na zapečenou vepřovou krkovici s bramborami, cibulí a zelím. Tohle obyčejné a rychlé jídlo je velmi delikátní a skvěle zasytí i toho největšího jedlíka.
Ingredience
Začněte tím, že si vepřovou krkovici nakrájíte na stejně silné pláty. Maso pak poklepejte mírně z obou stran paličkou a osolte i opepřete dle chuti. Dále si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půl měsíčky.
Hlávkové bílé zelí opláchněte, očistěte od košťálu a nakrájejte na jemné nudličky. A nakonec zde máme brambory, které je potřeba oloupat, omýt a naplátkovat ostrým nožem.
Všechny druhy zeleniny promíchejte ve velké míse spolu s olivovým olejem, sušeným rozmarýnem, mletou sladkou paprikou, bazalkou, pepřem a solí.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
K ruce si ještě vezměte tvrdý sýr dle výběru, nastrouhejte ho nahrubo a promíchejte spolu s jemně pokrájenou mozzarellou, bílým jogurtem a solí dle chuti. Nakonec vše zkompletujte v pekáčku. Na dno poklaďte zelí, brambory a cibuli.
Na zeleninu navrstvěte kořeněnou krkovici a povrch překryjte omáčkou z jogurtu a sýra. Pokrm překryjte alobalem a pečte v troubě cca 50 minut při teplotě 180 °C. Ke konci fólii odstraňte a dopékejte dozlatova.
Servírování zapečené krkovice s bramborami, cibulí a zelím
Hotový pokrm podávejte horký například se zeleninovým salátem, oblíbenými studenými omáčkami anebo s nakládanou zeleninou. Přejeme dobrou chuť.