Křupavé cibulové krekry s kurkumou - postup přípravy
Místo obyčejných brambůrek nebo oříšků naservírujte své návštěvě tyto křupavé cibulové krekry s kurkumou. Jejich příprava je snadná a velmi rychlá.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na menší kousky. Poté ji rozmixujte v mixéru do jemné konzistence. Přidejte k ní olej, nastrouhaný sýr a směs poté rozmixujte dohladka. Pokud nemáte mixér, můžete cibuli a sýr nastrouhat ručně.
Cibulovou směs přendejte do mísy. Přidejte do ní kurkumu, sůl, mouku a prášek do pečiva. Vypracujte měkké těsto, které by se nemělo lepit na ruce.
Těsto rozválejte na plát o tloušťce asi 5 mm. Lehce ho posypte moukou, srolujte ho do válečku a nakrájejte ho na plátky. Podle potřeby upravte tvary, například do podoby koleček nebo cibulek.
Nakrájené plátky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Krekry pečte v předehřáté troubě na teplotu 180 °C asi 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Наташа Шакинко
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.