Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé cibulové krekry s kurkumou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Křupavé cibulové krekry s kurkumou - postup přípravy

Místo obyčejných brambůrek nebo oříšků naservírujte své návštěvě tyto křupavé cibulové krekry s kurkumou. Jejich příprava je snadná a velmi rychlá.

Ingredience pro:
45 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na menší kousky. Poté ji rozmixujte v mixéru do jemné konzistence. Přidejte k ní olej, nastrouhaný sýr a směs poté rozmixujte dohladka. Pokud nemáte mixér, můžete cibuli a sýr nastrouhat ručně.

2. KROK

Cibulovou směs přendejte do mísy. Přidejte do ní kurkumu, sůl, mouku a prášek do pečiva. Vypracujte měkké těsto, které by se nemělo lepit na ruce.

3. KROK

Těsto rozválejte na plát o tloušťce asi 5 mm. Lehce ho posypte moukou, srolujte ho do válečku a nakrájejte ho na plátky. Podle potřeby upravte tvary, například do podoby koleček nebo cibulek.

4. KROK

Nakrájené plátky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Krekry pečte v předehřáté troubě na teplotu 180 °C asi 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů