Křupavé pivní rohlíky z kynutého těsta - postup přípravy
Připravte si křupavé pivní rohlíky podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Jsou chuťově výrazné, uvnitř vláčné a můžete je podávat s pomazánkou i jako přílohu.
Ingredience
Na pomazání
Na posypání
V míse smíchejte teplé pivo s čerstvým droždím a mlékem. Jakmile se ingredience propojí, nechte vzejít kvásek – potrvá to asi 15 minut.
Zatím do větší mísy nasypte hladkou mouku a smíchejte ji se solí. Do směsi přidejte vaječný žloutek, olej a nakonec kvásek. Z ingrediencí vypracujte těsto, které přikryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě 45 minut kynout.
Poznámka: Místo oleje můžete použít sádlo. Před použitím mouky ji doporučujeme prosít, aby v těstu nevznikly hrudky.
Zatím v míse vyšlehejte vaječný bílek s mlékem. Vykynuté těsto následně vyválejte do tvaru válečku a nakrájejte ho na 12 stejně velkých částí. Z každé části vytvořte kuličku a z každé z nich vyválejte plát o výšce 0,4 cm, který zarolujte a zahněte do tvaru rohlíku.
Syrové rohlíky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, jejich povrch potřete směsí bílku a mléka a posypte ho solí a kmínem dle vlastní chuti. Pečivo pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Tip: Křupavé pivní rohlíky, upečené dozlatova, nechte volně vychladnout a servírujte je s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty