Krupicová kaše s kakaem - postup přípravy
Existují jen dvě skupiny lidí, co se krupicové kaše týče – „zásadně míchat“ a „v žádném případě nemíchat“. Ať už patříte do kteréhokoliv tábora, klasická krupicová kaše podle osvědčeného receptu paní Andy Chudobové vás jistojistě nenechá chladnými.
Ingredience
Mléko nalijte do hrnce a vsypte do něj krupici a cukr. Promíchejte, postavte na sporák a přiveďte směs k varu. Nepřestávejte směs míchat (pokud možno neustále stejným směrem, aby se v kaši nevytvořily hrudky), dokud nezhoustne na požadovanou konzistenci. Čím déle kaši vaříte, tím více zhoustne.
Hotovou kaši přelijte do talířů či misek, povrch posypejte kakaem a polijte rozpuštěným máslem, nechte chvilku odstát a podávejte. Krupicová kaše chutná jak čerstvá ihned po dovaření, tak i studená třeba druhý den ráno.