Kubánské čokoládové řezy s Nutellovým krémem - postup přípravy
Připravte svým hostům opravdový gastronomický zážitek a upečte jim tyto neodolatelné čokoládové kubánské řezy s Nutellovým krémem. Podávat ho můžete samotný, avšak pokud ho ozdobíte jahodami nebo malinami, dovede to tuto sladkou pochoutku k naprosté dokonalosti.
Na korpus
Nutellový krém
Smetanový krém
Na dokončení
Do hrnce nalijte mléko a přisypte do něj smetanový pudink, cukr, lžíci hladké mouky a škrobu. Poté vše pečlivě promíchejte.
Pudink za stálého míchaní vařte do zhoustnutí na mírném ohni. Poté ho stáhněte z ohně a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.
Vejce rozklepněte a žloutky oddělte od bílků. Bílky poté vyšlehejte do tuhého sněhu. V průběhu šlehání do něj přidejte 5 lžic cukru a žloutky.
Nakonec do těsta vmíchejte prosátou hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a kakao. Mezitím vyložte formu o velikosti 25×35 cm pečicím papírem.
Těsto nalijte do formy a vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte ho po dobu 20 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.
Změklé máslo vyšlehejte do pěny a poté do něj postupně zašlehejte vychladlý pudink. Následně do něj přidejte Nutellu a opět ho vyšlehejte do hladkého krému.
Instantní kávu zalijte horkou vodou a korpus s ní pomocí mašlovačky bohatě potřete. Poté na něj úhledně rozetřete nutellový krém.
Na nutellový krém vyskládejte světlé sušenky, potřete je švestkovou marmeládou a na ni vyskládejte tmavé sušenky.
Želatinu rozmíchejte ve vroucí vodě. Poté ji mícháním zchlaďte. Smetanu ke šlehání s cukrem vyšlehejte do tuha. Nakonec do ní vlijte vychladlou želatinu a ještě ji krátce vyšlehejte.
Šlehačku úhledně natřete na sušenky a poté ji posypte nastrouhanou čokoládou. Řez následně vložte do lednice a nechte to nejlépe přes noc ztuhnout.
Kubánský řez nakrájejte a můžete ho servírovat. Podávat ho můžete samotný, s jahodami nebo malinami.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: smaki katriny