Kuřecí játra se zeleninou a tymiánem - postup přípravy
Kuřecí játra se zeleninou jsou lahodná a můžete je podávat jako hlavní jídlo i jako teplý předkrm. Maso je křehké, šťavnaté a díky zelenině je jídlo výživné a zasytí.
Ingredience
Játra očistěte a vložte je do mísy, kde je zalijte mlékem, přikryjte je potravinovou fólií a vložte na 1 hodinu do lednice.
Zatím nakrájejte pórek na půlkolečka a smíchejte ho v míse s nakrájenou jarní cibulkou a na kousky nakrájenými paprikami.
Játra po hodině sceďte a větší mísu vysypte moukou se solí a černým pepřem. V moučné směsi játra obalte. Na pánvi rozehřejte olej a játra na něm smažte ze všech stran 2 minuty.
Následně do pánve k játrům přidejte zeleninu, osolte ji, vše zamíchejte a pokrm duste pod pokličkou 10 minut. Na závěr přidejte do směsi rajčatový protlak, přisypte cukr, ingredience zamíchejte, ochuťte tymiánem a duste pod pokličkou dalších 5 minut.
Poznámka: Jakmile pokrm sundáte z tepla, vmíchejte do něj nasekanou petrželku. Kuřecí játra se zeleninou podávejte s oblíbenou přílohou, jako je například rýže nebo hranolky. Pokrm můžete servírovat také s oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domácí kuchyně s Dannym