Kuřecí jatýrka v pivním těstíčku s brambory - postup přípravy
Jatýrka jsou zdravá, ale ne všem chutnají. S receptem paní Marie Kopalové to můžete změnit. Pivní těstíčko je totiž dělá křehkými, šťavnatými a chuťově velmi atraktivními.
Maso
Příloha
Salát
Na smažení
Nejprve si připravte brambory, které oloupejte, omyjte, osušte ubrouskem nebo čistou utěrkou a položte je na pekáč vyložený pečicím papírem. Brambory osolte, posypte kořením a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu přibližně 30 minut, dozlatova.
Nyní očistěte játra a položte je bokem. V misce smíchejte rozšlehané vejce s pivem, moukou, solí, pepřem a vytvořte jemné těstíčko, ve kterém jatýrka obalte. Následně je obalte také ve strouhance a smažte je na oleji přibližně 2 minuty z každé strany.
Usmažená jatýrka podávejte s upečenými brambory a salátem z omytého polníčku a cherry rajčat.
Tip: Játra můžete smažit nejen na oleji, ale také na sádle, které jim dodá výraznější chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.