Kuřecí junior se šťávou z červené řepy - postup přípravy
Příprava kuřecího juniora vám umožní mít čerstvý, chutný a zdravý salám stále po ruce. Neobsahuje konzervanty ani jiné umělé přísady a je hotový za pár minut.
Ingredience
Kuřecí stehna zbavte kůže a vložte je do mísy, kde je omyjte ve vodě s jedlou sodou. Vodu následně slijte a k masu přidejte kuřecí prso, oloupanou cibuli, bobkové listy, kuličky černého pepře a sůl.
Obsah hrnce zalijte studenou vodou a vývar vařte 2 hodiny. Maso z něj poté vyndejte, vývar sceďte a smíchejte ho s želatinou. Maso zbavte kostí a uvařenou mrkev bez slupky nastrouhejte nahrubo. Šťávu z řepy vymačkejte a vlijte ji do mísy k masu společně se směsí vývaru a želatiny.
Vše v míse rozmixujte tyčovým mixérem, dohladka. Vařená vejce zbavte žloutků a bílky nakrájejte na drobné kousky, které vmíchejte do rozmixované masové směsi se šťávou z řepy.
Směsí naplňte dvě plastové lahve, z kterých jste odkrojili horní části tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Láhve zakryjte alobalem a vložte je na noc do lednice.
Kuřecí junior z lahví vyndejte a salám podávejte s oblíbeným pečivem nebo zeleninou jako součást obložených mís.
Poznámka: Salám skladujte v lednici v uzavřené nádobě bez přístupu vzduchu, a co nejdříve ho spotřebujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé jídlo