Kuřecí kousky s medem a česnekem - postup přípravy
Delikátní jídlo z kuřecího masa můžete snadno upéct v troubě jen s trochou oleje. Výsledkem je skvěle kořeněné a nasládlé maso, stačí si k němu pak jen zvolit přílohu.
Ingredience
Dejte do mísy na kusy nakrájené kuřecí maso bez kostí a kůže. Přidejte olivový olej, med, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a zázvorovou pastu nebo trochu strouhaného zázvoru.
Dále dodejte chilli omáčku, třtinový cukr, skořici, tymián (čerstvý nebo sušený), na kostičky nakrájenou cibuli, kukuřičný škrob (můžete ho nahradit solamylem), vše osolte a opepřete. Zamíchejte a nechte alespoň 2 hodiny marinovat v lednici, ještě lépe přes noc.
Vyložte plech alobalem a směs rozložte, maso by pokud možno nemělo ležet na sobě. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte maso asi 35 minut. Pokud máte rádi vypečenější kousky, zkuste zapnout horní gril a ještě několik minut grilovat. Pozor ale, ať sladkou omáčku nespálíte! Hotové maso pak servírujte s vaší oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.