Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí kousky s medem a česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Kuřecí kousky s medem a česnekem - postup přípravy

Delikátní jídlo z kuřecího masa můžete snadno upéct v troubě jen s trochou oleje. Výsledkem je skvěle kořeněné a nasládlé maso, stačí si k němu pak jen zvolit přílohu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do mísy na kusy nakrájené kuřecí maso bez kostí a kůže. Přidejte olivový olej, med, sójovou omáčku, prolisovaný česnek a zázvorovou pastu nebo trochu strouhaného zázvoru.

2. KROK

Dále dodejte chilli omáčku, třtinový cukr, skořici, tymián (čerstvý nebo sušený), na kostičky nakrájenou cibuli, kukuřičný škrob (můžete ho nahradit solamylem), vše osolte a opepřete. Zamíchejte a nechte alespoň 2 hodiny marinovat v lednici, ještě lépe přes noc.

3. KROK

Vyložte plech alobalem a směs rozložte, maso by pokud možno nemělo ležet na sobě. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte maso asi 35 minut. Pokud máte rádi vypečenější kousky, zkuste zapnout horní gril a ještě několik minut grilovat. Pozor ale, ať sladkou omáčku nespálíte! Hotové maso pak servírujte s vaší oblíbenou přílohou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Cooking With Claudia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů