Kuřecí maso s hořčicí a červenou cibulkou - postup přípravy
Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější maso vůbec, hodí se v případě dietních omezení a chutná seniorům i dětem. Současně je kuřecí maso snadné na přípravu a rychle hotové. A na jaký způsob kuře připravit, aby se rodina oblizovala a žadonila o přídavek? Vzhledem k tomu, že má kuřecí maso neutrální chuť, je vhodné použít červenou cibulku, česnek a hořčici!
Ingredience
Kuřecí kousky omyjte ve studené vodě, položte na prkénko a lehce naklepejte.
Připravte si zapékací misku, kterou vymažte rostlinným olejem a rozložte kuřecí kousky na dno misky.
Osolte a opepřete maso podle chuti z obou stran, poté posypte rovnoměrně mletou paprikou. Následně oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno, přidejte prolisovaný česnek, smíchejte dohromady a potřete hotovou směsí kuřecí kousky.
Do misky nalijte fermentované mléko, přidejte hořčici a dobře promíchejte. Jemně a rovnoměrně polijte kuře touto směsí, přikryjte alobalem nebo potravinovou fólií a nechte marinovat asi 2 hodiny v chladničce.
Předehřejte si troubu na 200 °C, vložte kuře do trouby a pečte 45-50 minut dozlatova. Pravidelně polévejte vypečenou směsí, aby se maso nevysušilo. V případě, že se maso připéká, můžete na prvních 30 minut misku přikrýt a odkrýt na zbývající čas pečení, aby vznikla křupavá kůrčička.