Kuřecí maso se slaninou a brambory - postup přípravy
Kuřecí maso se slaninou, podle paní Hany Petrášové, obsahuje šťavnaté maso a křupavou slaninu. Recept je jednoduchý, rychlý a vaše rodina i přátelé si ho jistě oblíbí.
Ingredience
Příloha
Nejprve vložte oloupané brambory do osolené vody, kde je vařte 15–20 minut, do změknutí. Poté začněte s přípravou masové směsi.
Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a ochuťte je kořením Gyros ze všech stran. Na pánvi rozpalte olej a smažte na něm, na větší kousky, nakrájené plátky slaniny 2 minuty z každé strany.
Ke slanině přidejte maso, které smažte ze všech stran 5–6 minut.
Poznámka: Pokrm už není potřeba solit, protože koření Gyros a slanina jsou dost slané.
Kuřecí maso se slaninou servírujte s vařenými brambory, posypanými petrželkou. Jako oblohu můžete zvolit cherry rajčata a salátovou okurku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.