Kuřecí paštika - postup přípravy
Milujete paštiky různých druhů? Pak se můžete nechat inspirovat touto kuřecí, který nemá konkurenci. Oblíbí si ji všichni, kdo ochutnají. Její přípravu hravě zvládnou i kuchaři začátečníci. Použít můžete paštiku z kuřecích jater i k pomazání chlebíčků a jednohubek ve sváteční dny.
Ingredience
Nejprve si rozpusťte v malém hrnci máslo a poté jej přeceďte přes jemné sítko, abyste se zbavili bílých částic (syrovátky).
Poté si rozpalte na pánvi olivový olej a orestujte na něm oloupanou a jemně nasekanou cibuli. Také přidejte drcený česnek.
Dále je potřeba očistit a nakrájet na malé kousky kuřecí játra. Ta po chvíli vložte rovněž k cibuli a česneku. Opékejte maso ze všech stran dozlatova a v další fázi ho ochuťte sušeným tymiánem a brandy.
Až budou játra opečená, vlijte k nim máslo, osolte a opepřete. Tuto směs následně vsypte do mixéru a jemně pomelte.
Hotovou paštiku navrstvěte do skleniček nebo formiček na créme brulée a dejte do lednice na několik hodin ztuhnout. Poté lze kuřecí paštiku servírovat s čerstvou bagetkou, rohlíkem, houskou, nebo kváskovým a celozrnným chlebem. Skvostná bude s jakoukoliv zeleninkou. Hodit se budou cherry rajčátka, kyselá okurka, nebo ta salátová čerstvá. Pokud nemáte příliš v oblibě játra kuřecí, můžete samozřejmě použít i jiná. Skvělá budou třeba ta kachní, či husí. Z těch připravíte doslova delikátní paštiku. A i s vepřovými játry vykouzlíte chutnou směs. Přejeme vám dobrou chuť.