Kuřecí prsa v bramboráku se sýrem - postup přípravy
Kuřecí prsa v bramboráku jsou kombinací křupavého těsta, šťavnatého masa a rozpuštěného sýra. Jsou perfektní volbou ve dnech, kdy nemáte moc času na vaření.
Maso
Bramboráky
Na smažení
Dip
Kuřecí prsa rozkrojte na poloviny a jemně je naklepejte.
Tip: Maso naklepávejte přes fólii. Ta zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso vložte do mísy, kde ho smíchejte se solí, černým pepřem, mletou sladkou paprikou a olejem. Kuřecí prsa následně smažte, na rozpáleném oleji, 3–5 minut z obou stran.
Kuřecí z pánve vyjměte a položte ho na bílý ubrousek, který z masa vysaje přebytečný tuk. Sýr nakrájejte na plátky a cibuli nastrouhejte najemno.
Brambory nastrouhejte na hrubém struhadle a zalijte je vodou. Poté je sceďte a smíchejte je s vejci, solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a prolisovaným česnekem. Do směsi přidejte také mouku a nastrouhanou cibuli.
Z ingrediencí vytvořte těsto, z kterého odebírejte množství dvou lžic, které vkládejte do rozpálené pánve s olejem. Na každý bramborák položte kousek masa, které pokryjte plátkem sýra. Ten pokryjte opět dvěma lžícemi bramborového těsta.
Takto připravený pokrm přikryjte pokličkou a smažte, z každé strany, 7 minut na středním plameni. Kuřecí prsa v bramboráku servírujte s koprovým dipem, který připravíte smícháním nasekaného kopru, bílého jogurtu, prolisovaného česneku, soli a pepře.
Tip: Každou porci můžete doplnit čerstvým rajčetem. Trochou kopru můžete posypat i samotné bramboráky s masem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker schnell