Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsa v bramboráku se sýrem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Kuřecí prsa v bramboráku se sýrem - postup přípravy

Kuřecí prsa v bramboráku jsou kombinací křupavého těsta, šťavnatého masa a rozpuštěného sýra. Jsou perfektní volbou ve dnech, kdy nemáte moc času na vaření.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Maso

Bramboráky

Na smažení

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa rozkrojte na poloviny a jemně je naklepejte. 

Tip: Maso naklepávejte přes fólii. Ta zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Maso vložte do mísy, kde ho smíchejte se solí, černým pepřem, mletou sladkou paprikou a olejem. Kuřecí prsa následně smažte, na rozpáleném oleji, 3–5 minut z obou stran. 

3. KROK

Kuřecí z pánve vyjměte a položte ho na bílý ubrousek, který z masa vysaje přebytečný tuk. Sýr nakrájejte na plátky a cibuli nastrouhejte najemno. 

4. KROK

Brambory nastrouhejte na hrubém struhadle a zalijte je vodou. Poté je sceďte a smíchejte je s vejci, solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a prolisovaným česnekem. Do směsi přidejte také mouku a nastrouhanou cibuli. 

5. KROK

Z ingrediencí vytvořte těsto, z kterého odebírejte množství dvou lžic, které vkládejte do rozpálené pánve s olejem. Na každý bramborák položte kousek masa, které pokryjte plátkem sýra. Ten pokryjte opět dvěma lžícemi bramborového těsta.

6. KROK

Takto připravený pokrm přikryjte pokličkou a smažte, z každé strany, 7 minut na středním plameni. Kuřecí prsa v bramboráku servírujte s koprovým dipem, který připravíte smícháním nasekaného kopru, bílého jogurtu, prolisovaného česneku, soli a pepře. 

7. KROK

Tip: Každou porci můžete doplnit čerstvým rajčetem. Trochou kopru můžete posypat i samotné bramboráky s masem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Lecker schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů