Kuřecí prsíčka se zeleninou a sýrem v pita lodičkách - postup přípravy
Může se zdát, že žádné další originální recepty z kuřecích prsíček už nelze vymyslet, že už zkrátka spatřily světlo světa všechny. To je nejspíš pravda, nicméně určitě jste o mnoha z nich ještě neslyšeli. Jedním z nich je (alespoň v našem případě) recept na prsíčka zapečená se zeleninou v lodičkách z pita chleba. Je to velmi zajímavá variace, která určitě ohromí vaši rodinu, ale i hosty při slavnostní večeři.
Ingredience
Do misky vyklopte zakysanou smetanu, přidejte k ní lžičku mleté papriky, nasekaný kopr a petrželku, očištěné a prolisované stroužky česneku a sýr nastrouhaný na jemném struhadle. Všechny přísady důkladně promíchejte.
Obdélníkové pity přeložte v polovině a okraje zatočte dovnitř, aby vám vznikla kapsa (či vlastně lodička), jejíž okraje zajistěte zapíchnutými párátky.
Kuřecí prsíčka umyjte a osušte papírovými utěrkami. Po celé délce každého prsíčka proveďte několik středně hlubokých příčných řezů. Maso podle chuti osolte a opepřete a nechte chvilku odpočívat.
Omyjte a očistěte rajčata a houby a případně je osušte papírovými utěrkami. Obojí pak nakrájejte na plátky, které střídavě napěchujte do zářezů v kuřecích prsíčkách. Vždy do jednoho zářezu jen rajčata, do dalšího jen houby a tak dále.
Takto připravené maso vložte zeleninou nahoru do připravených lodiček z pita chleba a navrch každé zalijte čtvrtinovým množstvím smetanové směsi se sýrem a hotové kapsy vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem.
Zapněte troubu, aby se předehřála na 180 °C. V malé misce rozšlehejte dvě vajíčka a silikonovým štětcem jím potřete celý povrch každé z lodiček. Vložte do vyhřáté trouby péct asi 30 minut, dokud povrch pity a sýr na povrchu náplně nezezlátne.
Podávejte s bramborovými hranolky či vařeným bramborem.
Dobrou chuť.