Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsíčka se zeleninou a sýrem v pita lodičkách

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kuřecí prsíčka se zeleninou a sýrem v pita lodičkách - postup přípravy

Může se zdát, že žádné další originální recepty z kuřecích prsíček už nelze vymyslet, že už zkrátka spatřily světlo světa všechny. To je nejspíš pravda, nicméně určitě jste o mnoha z nich ještě neslyšeli. Jedním z nich je (alespoň v našem případě) recept na prsíčka zapečená se zeleninou v lodičkách z pita chleba. Je to velmi zajímavá variace, která určitě ohromí vaši rodinu, ale i hosty při slavnostní večeři.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Do misky vyklopte zakysanou smetanu, přidejte k ní lžičku mleté papriky, nasekaný kopr a petrželku, očištěné a prolisované stroužky česneku a sýr nastrouhaný na jemném struhadle. Všechny přísady důkladně promíchejte.




Obdélníkové pity přeložte v polovině a okraje zatočte dovnitř, aby vám vznikla kapsa (či vlastně lodička), jejíž okraje zajistěte zapíchnutými párátky.

Kuřecí prsíčka umyjte a osušte papírovými utěrkami. Po celé délce každého prsíčka proveďte několik středně hlubokých příčných řezů. Maso podle chuti osolte a opepřete a nechte chvilku odpočívat.

Omyjte a očistěte rajčata a houby a případně je osušte papírovými utěrkami. Obojí pak nakrájejte na plátky, které střídavě napěchujte do zářezů v kuřecích prsíčkách. Vždy do jednoho zářezu jen rajčata, do dalšího jen houby a tak dále.


Takto připravené maso vložte zeleninou nahoru do připravených lodiček z pita chleba a navrch každé zalijte čtvrtinovým množstvím smetanové směsi se sýrem a hotové kapsy vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem.

Zapněte troubu, aby se předehřála na 180 °C. V malé misce rozšlehejte dvě vajíčka a silikonovým štětcem jím potřete celý povrch každé z lodiček. Vložte do vyhřáté trouby péct asi 30 minut, dokud povrch pity a sýr na povrchu náplně nezezlátne.

Podávejte s bramborovými hranolky či vařeným bramborem.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů