Kuřecí řízky na francouzský způsob - postup přípravy
Stehenní řízky si můžete upéct v troubě podobně, jako to dělají ve Francii. Budou zajímavě kořeněné a šťavnaté a například s hranolkami se budou hodit jako skvělý oběd.
Ingredience
Kuřecí stehenní řízky přikryjte fólií a z obou stran je naklepejte. V misce si připravte směs z bramborového škrobu, ¾ lžičky soli, třetiny lžičky pepře, 2 lžiček sladké papriky a 2 lžiček provensálských bylinek. Vše promíchejte poté směsí důkladně obalte plátky masa. Nechte alespoň půl hodiny ležet, ale lze je nechat v lednici i přes noc.
Dvě cibule nakrájejte na půlkolečka a třetí na kostky. Vezměte si zapékací mísu a vymažte ji olejem. Na dno dejte půlkolečka cibule a podle chuti osolte a opepřete. Na ně položte plátky masa.
Dejte do mixéru třetí cibuli a česnek a vše rozmixujte. Směs dejte do misky a přidejte k ní majonézu a hořčici. Vše osolte, opepřete a promíchejte. Směs pak rovnoměrně rozložte na maso.
Rozehřejte troubu na 180 °C dejte do ní péct maso na 40 až 50 minut. Během pečení si nastrouhejte tvrdý sýr a dejte ho na posledních 5 minut zapéct na maso. Po upečení ho můžete servírovat s vámi zvolenou přílohou.