Kuřecí řízky v hořčičné marinádě - postup přípravy
Přírodní kuřecí řízky jsou velmi oblíbené, ať už jako rodinný oběd nebo i pohoštění na slavnostní stůl. Vyzkoušejte tyto unikátní řízečky marinované v hořčici podle receptu od paní Andy Březinové, jejich jemně pikantní, ale stále lahodná chuť vám učaruje.
Ingredience
V misce smíchejte plnotučnou a kremžskou hořčici, přidejte prolisovaný česnek a trochu rostlinného oleje. Vše velmi dobře promíchejte.
Stehenní řízky rozklepejte a po obou stranách je osolte, opepřete a potřete hořčičnou marinádou. Můžete je do ní také naložit a nechat je chvíli proležet v lednici.
Nasekejte na proužky cibuli a rozprostřete ji na dno pekáče. Na cibuli vyskládejte marinované plátky masa, přiklopte pekáč víkem nebo kusem alobalu a dejte ho péct při teplotě 180 °C asi 60 minut. Poté víko odklopte, zvyšte výkon na 200 °C a nechte maso ještě asi 10 až 20 minut dopéct a na povrchu očervenat.
Po dopečení maso nechte chvilku odpočinout a podávejte ho se šťouchaným, vařeným či opečeným bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovými hranolky a čerstvou zeleninovou oblohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.