Kuřecí rizoto s mrkví - postup přípravy
Pokud vám zbude pečené či grilované kuře od včera, můžete ho použít na přípravu chutného a snadného rizota, třeba podle tohoto receptu od paní Hany Petrášové. Příjemně zasytí a díky obsažené zelenině a čerstvým bylinkám je i hodnotnou součástí jídelníčku.
Ingredience
Rýži uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím v pánvi rozehřejte olej s máslem a očistěte mrkev, kterou nakrájejte na menší kousky. Když se máslo rozpustí, přihoďte na něj mrkev a restujte ji asi 5 minut.
Zatímco se mrkev opéká, nakrájejte kuřecí maso na drobné kostičky. Po pěti minutách jej přihoďte do pánve k mrkvi a společně dál restujte. Přidejte lístky čerstvého tymiánu, sůl, pepř a podravku. Promíchejte a nechte zarestovat.
Rajče nakrájejte na drobné kostičky, přihoďte ho do pánve k mrkvi a kuřeti a ještě chvilku restujte. Pokud rajče pustí málo šťávy, podlijte směs trochou vody a pokračujte ve vaření, dokud se rajče nerozpadne a mrkev téměř nezměkne (měla by ale zůstat trochu křupavá).
Obsah pánve smíchejte s uvařenou rýží, přidejte jemně nasekané listy petrželky nebo libečku a rizoto podávejte sypané strouhaným sýrem.