Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí roláda se slaninou a sýrem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Kuřecí roláda se slaninou a sýrem - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte hlavní chod i originální pochoutku, vhodnou na slavnostní mísy. Kuřecí roláda se slaninou je plná zeleniny, sýra a chutná i zastudena.

Kuřecí roláda se slaninou a sýrem je pokrm, který zaručeně potěší oči i chuťové pohárky. Jemné kuřecí maso tvoří dokonalý základ, do kterého se schovává barevná zelenina, voňavé bylinky a rozplývající se sýr. Celou roládu obepíná vrstva slaniny, díky které zůstane krásně šťavnatá, získá křupavou kůrčičku a neodolatelnou vůni, která provoní celou kuchyni. Tento recept je ideální nejen pro běžný oběd či večeři, ale i jako slavnostní jídlo, které na stole vypadá opravdu efektně. Roládu můžete podávat teplou s přílohou, ale stejně dobře chutná i zastudena, nakrájená na plátky k čerstvému pečivu. Pokud hledáte pokrm, který je na pohled luxusní, chuťově vyvážený a přitom zvládnutelný i pro začátečníky, tahle roláda je sázkou na jistotu – sklidíte za ni pochvalu od celé rodiny i hostů.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Náplň

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tři kuřecí prsa rozkrojte tak, abyste z nich vytvořili tenké plátky, které jemně naklepejte. 

Tip: Maso naklepávejte přes potravinovou fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.

2. KROK

V samostatné míse smíchejte mleté kuřecí maso s nakrájeným sýrem, paprikou, sušeným česnekem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

3. KROK

Do směsi přidejte vejce a náplní pokryjte plátky masa, které vyskládejte vedle sebe tak, aby vytvořily jeden velký plát masa. Maso zarolujte, obalte ve slanině a zabalte do alobalu. 

4. KROK

Kuřecí roládu se slaninou, zabalenou do alobalu, položte na plech, podlijte vodou a pečte ji v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 60 minut. Alobal poté otevřete a pokračujte v pečení ještě 15 minut. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů