Kuřecí sekaná s česnekem a bazalkou - postup přípravy
Mleté maso nabírá na popularitě, jen jeho příprava na pánvi není vždy časově výhodná. Pokud však máte funkční troubu, nabízí se vám široké spektrum různých možností, jak si jej připravit. Vyzkoušejte například tuto lahodnou sekanou.
Ingredience
Do větší mísy dejte mleté maso, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, krupici, mléko, vejce, kečup, bazalku, worcestrovou omáčku, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a vložte na 30 minut do lednice, aby krupice nabobtnala.
Malou zapékací formu obdélníkového tvaru vyložte pečicím papírem a dejte do ní masovou směs. S pomocí stěrky ji zarovnejte a několikrát formou klepněte o stůl. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 40 minut.
Pokud si nejste jisti, zda je sekaná řádně upečená, píchněte do ní špejlí. Šťáva, která se na ní přichytí, by měla být průhledná. Sekanou vytáhněte, potřete kečupem a dejte dopéct na 200 až 220 stupňů na posledních 5 minut. Nechte ji mírně vychladnout, posypejte nakrájenou jarní cibulkou a podávejte. Dobrou chuť!