Kuřecí špízy z trouby s medovou omáčkou - postup přípravy
Hledáte-li jednoduché, rychlé a šťavnaté jídlo, připravte si kuřecí špízy z trouby. Díky tomuto receptu vytvoříte pokrm, který je vhodný k obědu i na slavnostní rauty.
Základ
Marináda
Kuřecí prsa nařízněte podélně tak, abyste získali 6 tenčích plátků. Maso jemně naklepejte a ochuťte solí a pepřem. Poté ho přikryjte fólií a nechte 10 minut odpočívat.
Tip: Abyste zabránili porušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí, maso naklepávejte přes sáček.
Brambory oloupejte, nakrájejte na silnější plátky a smíchejte se solí, pepřem, sušeným česnekem, sušeným tymiánem a mletou sladkou paprikou. Přidejte olivový olej a ingredience důkladně zamíchejte.
Cibuli nakrájejte na kolečka, stejně jako rajčata. Nyní vedle sebe položte dva plátky brambor a do každého z nich zapíchněte špíz. Na oba špízy najednou napíchněte plátek masa a plátek slaniny.
Zvlášť napíchněte na každý špíz kolečko cibule a rajčete a na oba špízy najednou napíchněte další plátek masa, kterým zeleninu zakryjete.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit bramborami. Pokud si nejste napichováním jistí, inspirujte se postupem níže ve videu.
Špízy zabalte do alobalu, pomazaného olivovým olejem, vložte je do pekáče a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 60 minut.
Mezitím připravte marinádu. Sójovou omáčku smíchejte s kečupem, medem a olivovým olejem. Marinádou potřete upečené maso ze všech stran a pokračujte v pečení dalších 20 minut, už bez alobalu.
Tip: Upečené kuřecí špízy z trouby můžete podávat s teplým zeleninovým salátem. Jak takový salát připravit, můžete zjistit ve videu pod textem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kulinarische Magie