Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí stehna na cibuli s koprem a pečenými brambory

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Kuřecí stehna na cibuli s koprem a pečenými brambory - postup přípravy

Jste-li milovníky kuřecích stehen a cibule, tento recept vás překvapí svou jednoduchou přípravou a zajímavou chutí. Pochutnejte si na kuřecím masu s křupavou kůrkou a pečenými brambory ochucenými několika druhy bylinek.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Základ

Marináda na brambory

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí stehna vykostěte a z obou stran je ochuťte solí a pepřem. Nyní oloupejte a nakrájejte cibuli na měsíčky, které vložte do sáčku, do kterého vložte také maso. K ingrediencím přilijte také sójovou omáčku, vše zamíchejte a sáček uzavřete.

2. KROK

Poznámka: Sáček s masem, cibulí a sójovou omáčkou vložte na 1 hodinu do lednice. 

3. KROK

Zatímco se maso marinuje, očistěte brambory ve slupce a do každého kusu udělejte několik řezů. Zapékací mísu vymažte olejem a vložte do ní nakrojené brambory. 

4. KROK

Nyní si připravte marinádu na brambory. V míse smíchejte rostlinný olej se solí, pepřem, bazalkou, tymiánem a lisovaným česnekem a vše zamíchejte. Takto připravenou marinádou brambory potřete a dejte je péct do předehřáté trouby na 190 °C po dobu 40 minut.

5. KROK

Maso vyndejte po hodině z lednice a oddělte jej od cibule v sáčku. Na rozehřátém oleji maso smažte pod pokličkou z každé strany po dobu 5–6 minut. Poté, co jste maso osmažili, vyndejte jej z pánve a položte na talíř. 

6. KROK

Do pánve, ve které jste maso smažili, rozprostřete cibuli ze sáčku, na ni položte maso a vše duste pod pokličkou po dobu 10 minut. 

Tip: Zatímco se maso smaží, nakrájejte kopr, kterým při servírování maso posypejte.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Užitečné menu

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů