Kuřecí stehna na cibuli s koprem a pečenými brambory - postup přípravy
Jste-li milovníky kuřecích stehen a cibule, tento recept vás překvapí svou jednoduchou přípravou a zajímavou chutí. Pochutnejte si na kuřecím masu s křupavou kůrkou a pečenými brambory ochucenými několika druhy bylinek.
Základ
Marináda na brambory
Zdobení
Kuřecí stehna vykostěte a z obou stran je ochuťte solí a pepřem. Nyní oloupejte a nakrájejte cibuli na měsíčky, které vložte do sáčku, do kterého vložte také maso. K ingrediencím přilijte také sójovou omáčku, vše zamíchejte a sáček uzavřete.
Poznámka: Sáček s masem, cibulí a sójovou omáčkou vložte na 1 hodinu do lednice.
Zatímco se maso marinuje, očistěte brambory ve slupce a do každého kusu udělejte několik řezů. Zapékací mísu vymažte olejem a vložte do ní nakrojené brambory.
Nyní si připravte marinádu na brambory. V míse smíchejte rostlinný olej se solí, pepřem, bazalkou, tymiánem a lisovaným česnekem a vše zamíchejte. Takto připravenou marinádou brambory potřete a dejte je péct do předehřáté trouby na 190 °C po dobu 40 minut.
Maso vyndejte po hodině z lednice a oddělte jej od cibule v sáčku. Na rozehřátém oleji maso smažte pod pokličkou z každé strany po dobu 5–6 minut. Poté, co jste maso osmažili, vyndejte jej z pánve a položte na talíř.
Do pánve, ve které jste maso smažili, rozprostřete cibuli ze sáčku, na ni položte maso a vše duste pod pokličkou po dobu 10 minut.
Tip: Zatímco se maso smaží, nakrájejte kopr, kterým při servírování maso posypejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Užitečné menu