Kuřecí stehna po francouzsku s houbami - postup přípravy
Kuřecí stehna po francouzsku je pokrm kombinující šťavnaté maso a lahodnou omáčku plnou vína, bylinek a česneku. Postup přípravy je jednoduchý a rychlý.
Maso
Omáčka
Kuřecí stehna a špalíčky ochuťte solí a černým pepřem z obou stran. Kuřecí stehna vložte do pánve s rozpuštěným máslem kůží dolů a smažte je 4–5 minut, dozlatova. Poté maso otočte a smažte ho další 1 minutu.
Zatím nakrájejte cibuli na proužky a maso vyjměte z pánve. Do pánve poté vložte kuřecí špalíčky a osmažte ho ze všech tří stran – každou stranu smažte 2 minuty. Zatím nakrájejte omyté žampiony na plátky.
Špalíčky vyjměte z pánve a do výpeku vložte nakrájenou cibuli, žampiony, bobkové listy a tymián. Ingredience promíchejte a smažte je 5 minut. Po této době do směsi vmíchejte nakrájený česnek a směs smažte dalších 30 vteřin.
Směs zaprašte moukou, smažte ji 1 minutu a poté ji zalijte bílým vínem. Do pánve vlijte také kuřecí vývar a směs dochuťte solí a černým pepřem.
Do pánve poté vložte kuřecí maso, přikryjte ji pokličkou a na mírném ohni pokrm duste 10 minut. Poté pokličku sejměte a pokrm vařte dalších 20 minut. Na závěr maso vyndejte a do omáčky vmíchejte smetanu ke šlehání.
Poznámka: Jakmile se omáčka, po přidání smetany, začne znovu vařit, vraťte do ní maso, které prohřejte. Poté sporák vypněte a do omáčky vmíchejte nasekanou petrželku.
Kuřecí stehna po francouzsku podávejte s oblíbenou přílohou, jako je rýže nebo například pečené brambory či hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Rezepte