Květák se sýrovou omáčkou ze smetany - postup přípravy
Připravte si oblíbenou zeleninu zajímavějším způsobem, který ocení dospělí i děti. Květák se sýrovou omáčkou se skvěle hodí k obědu, večeři, ale také ke svačině.
Základ
Omáčka
Květák zbavte listů a vařte ho 15 minut, pod pokličkou. Poté ho vložte do zapékací mísy a pokračujte s přípravou omáčky.
Tip: Květák získá výraznější chuť, pokud vodu osolíte.
Do hrnce s rozpuštěným máslem přidejte mouku a vytvořte jíšku, do které vmíchejte smetanu. Asi po 3 minutách přidejte ⅔ nastrouhaného sýra, a jakmile se rozpustí, směs ochuťte solí a pepřem.
Omáčkou zalijte květák v zapékací míse, posypte ho zbytkem sýra a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 13–15 minut.
Tip: Květák se sýrovou omáčkou podávejte s brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Aromatische Rezepte
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.