Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté buchty plněné marmeládou

3,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kynuté buchty plněné marmeládou - postup přípravy

Až svým blízkým naservírujte tyto kynuté buchty plněné marmeládou, budou je od vás vyžadovat neustále. Jsou úžasně nadýchané a plné osvěžující ovocné náplně.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na potření a obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s vejci, sušeným droždím a cukrem. Přidejte vodu s olejem, vanilkovým extraktem, solí a vytvořte těsto.   

Poznámka: Vodu můžete nahradit mlékem a olej rozpuštěným máslem.

2. KROK

Těsto vložte do mísy, zakryjte ho fólií a nechte ho kynout 2 hodiny na teplém místě. Z těsta vyválejte plát o tloušťce 2 cm, z kterého vykrojte stejně velká kolečka. 

Tip: K vykrajování můžete použít sklenici o průměru 8–9 cm.

3. KROK

V polovině koleček vytvořte důlek, který naplňte třešňovým džemem. Okraje těsta potřete vodou a naplněná kolečka zakryjte těmi nenaplněnými.

4. KROK

Po obvodu těsto spojte mírným přitlačením a okraje každého kolečka zarovnejte pomocí sklenice. Kynuté buchty plněné marmeládou vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, zakryjte je a nechte kynout další hodinu. 

5. KROK

Těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte ho v předehřáté troubě na 175–180 °C po dobu 20–25 minut. Buchty na závěr potřete meruňkovým džemem, obalte je v moučkovém cukru a podávejte až po vychladnutí. 

6. KROK

Poznámka: Díky nižší teplotě bude dezert lépe stravitelný. Každou buchtu můžete ozdobit třešňovým džemem v množství, jaké máte rádi.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Tutti a Tavola

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů