Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynutý cop s vlašskými ořechy, rozinkami a kakaem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Kynutý cop s vlašskými ořechy, rozinkami a kakaem - postup přípravy

Máte zájem o jednoduchý a lahodný recept na domácí pečivo s tradiční chutí ořechů a rozinek? Tak to jste na správném místě. Dnes vám dáme úžasný recept na pečivo se vším, co mají Češi rádi. Máte-li rádi sladké pečivo s ořechy a rozinkami, které vám bude jistě připomínat chuť Vánoc, tak tento recept je pro vás naprosto ideální. A přitom je příprava velmi jednoduchá.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejdříve si uděláme těsto. Droždí rozpusťte v teplém mléce. Přidejte dvě lžíce cukru a nechte ho odležet asi 20 minut. Mezitím si můžete v jiné misce vyšlehat žloutky se zbývajícím cukrem. Přidejte vanilkový extrakt, rumovou esenci, citronovou nebo pomerančovou kůru, máslo a vše důkladně promíchejte. Poté přidejte mouku, rozinky a znovu dobře promíchejte.




Nyní připravte náplň. Vyšlehejte bílky. Přidejte ořechy, kakao a cukr. Získané těsto rozválejte, abyste získali dva tenké pláty. Rozložte náplň a vytvarujte dva rolky, které potom propletete dohromady. Takto připravené těsto potřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 45 minut. Nezapomeňte špejlí nebo párátkem vyzkoušet, jestli je těsto hotové. Nechte vychladnout a můžete podávat své rodině i přátelům, kteří se zastaví na odpolední kávu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů