Lahodná a pikantní smetanová pomazánka nebo dip ke grilování - postup přípravy
I když už zima klepe na dveře a grilovací sezóna už je dávno pryč, ani v tomto období přeci jen někdy není špatné se nějakou tou dobrotou z grilu potěšit a zavzpomínat na příjemně teplé letní dny. Pokud byste rádi své podzimní grilování ozvláštnili nějakou zajímavou dobrotou, poradíme vám recept na dip, který se výborně hodí ke grilovanému masu nebo rybám namísto tatarské omáčky či bylinkového másla, ale hodí se velmi dobře i jako skvělá pomazánka na pečivo. Je to veskrze univerzální recept, který určitě s radostí bohatě využijete. Navíc s tímto základním receptem můžete i zaexperimentovat a přidat do směsi různé druhy čerstvých bylinek nebo zeleniny.
Ingredience
Příprava dipu je velmi jednoduchá a rychlá. Do misky vyklopte smetanový sýr, přidejte tvaroh, strouhaný křen, přikápněte citrónovou šťávu z poloviny citrónu a podle chuti osolte a opepřete. Všechny tyto přísady důkladně společně vymíchejte. Nejlépe to asi půjde elektrickým šlehačem.
Malé nakládané okurky pokrájejte na malé kostičky. Stroužek česneku oloupejte a nasekejte ho na drobno, případně ho prolisujte lisem na česnek. Očistěte také jarní cibulku a celou ji pokrájejte na proužky. Všechny tyto přísady pak přidejte do misky se smetanovou hmotou a znovu velmi dobře promíchejte.
Před podáváním vložte misku s pomazánkou do ledničky a nechte ji po dobu dvou hodin uležet a vychladit. Bude pak chutnat ještě mnohem lépe. Pakliže vám nějaká pomazánka zbude, uložte ji do chladu v uzavíratelné nádobě. Měla by vám bez problému vydržet i dva nebo tři dny.