Lahodné cuketové placky - postup přípravy
Potřebujete do svých dětí dostat vitamíny, ale stále se vám to jaksi nedaří? Pak na to jděte vychytrale! Usmažte jim cuketové placky se sýrem, kterým rozhodně neodolají. Pokrm je vhodné připravit i jako chuťovku k pivu anebo vínu pro návštěvu.
Ingredience
Začněte tím, že si cukety oloupete a odstraníte nožem konce. Poté zeleninu nastrouhejte nahrubo a vložte do velké mísy. Zde ji prosolte, promíchejte a nechte stát. Cuketa pustí šťávu.
Po několika minutách přilijte k cuketám studenou vodu, kterou nakonec sceďte přes sítko. Ze zeleniny pečlivě vymačkejte tekutinu a vraťte zpět do mísy.
Dokončování těsta a smažení cuketových placek
Nyní k cuketám přidejte i jemně nasekanou cibuli, sůl, mletý pepř dle chuti, sušený rozmarýn, případně chilli, vejce, hladkou mouku a také nahrubo strouhaný tvrdý sýr. Ze všech surovin vypracujte homogenní těsto polotekuté konzistence.
V další fázi si k ruce vezměte pánev a rozpalte v ní trochu olivového oleje. Na něj pak pokládejte pomocí lžíce menší množství těsta a placky smažte dozlatova z obou stran.
Servírování cuketových placek se sýrem
Usmažené cuketové placky se sýrem nechte okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách anebo ubrouskách a posléze podávejte. Skvělé budou jak teplé, tak i studené. Doplnit porci lze o dip ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Ochutit však můžete placky i různými studenými omáčkami. Přejeme vám dobrou chuť!