Lahodné perníčky - postup přípravy
Máte rádi perník? Ukážeme vám dnes recept, který ještě neznáte. Čokoládový perník podle tohoto receptu se připravuje velmi snadno a jednoduše. Je jemný a nadýchaný a určitě se zařadí k vašim nejoblíbenějším receptům.
Těsto
Poleva
Cukr nasypte do hlubší misky a přidejte k němu teplé mléko a slunečnicový olej. Poté přidejte vaječný žloutek a míchejte metličkou, dokud se cukr zcela nerozpustí. Kakao si ve vedlejší misce smíchejte s moukou a přidejte i prášek do pečiva a sodu. Moučnou směs po částech prosejte do misky s tekutými přísadami. Neustále míchejte, aby vzniklo husté, ale hladké těsto. Těsto bude mírně lepkavé, ale to je správně, tak to má vypadat.
Vymíchané těsto přenese na pomoučený povrch a rukama válejte další 3-4 minuty. Z těsta poté vytvarujte několik tenkých válečků. Z každého takového válečku nakrájejte stejně velké kousky. Kousky těsta vytvarujte do kuliček (asi o velikosti velkého vlašského ořechu) a kuličky nechte krátce bokem odpočívat.
Na plech si dejte pečicí papír. Perníkové kuličky rozprostřete po povrchu a mírně je stlačte dolů. Pečte v předehřáté troubě na 180 ° C, asi 10-15 minut.
Hotové kulaté perníčky nechte dobře vychladnout. Mezitím si připravte polevu.
Do misky dejte vaječný bílek a k němu postupně zašlehejte práškový cukr. Poté přilijte citronovou šťávu a vše promíchejte mixérem (nebo metličkou) po dobu 1–2 minut, dokud směs nebude hladká.
Kulaté perníčky namáčejte do polevy nebo je rovnou přelijte, abyste si usnadnili práci. Nechte zcela zaschnout a můžete podávat třeba k čaji. Dobrou chuť!