Lahodný a velmi efektní dezert Milka - postup přípravy
Dezerty inspirované komerčními sladkostmi jsou stále velmi oblíbenou a módní záležitostí. Po slavných bounty či míša řezech a dortu snickers přichází na řadu efektní čokoládový dort s mléčnou náplní pojmenovaný podle legendární čokolády „Milka“. Pakliže jste o něm ještě neslyšeli, přinášíme vám recept, který se vám určitě bude líbit. Dort „Milka“ připravíte snadno v několika fázích, kterými vás rádi provedeme.
Ingredience
Návod na přípravu:
1. Připravte korpus
Do misky rozklepněte 4 vajíčka a smíchejte je se čtyřmi lžícemi cukru. Elektrickým šlehačem je vyšlehejte do nadýchané pěny.
Ve vedlejší misce smíchejte mouku s kakaovým práškem a práškem do pečiva. Do směsi přidejte horkou vodu a důkladně zamíchejte, abyste získali jednolitou hmotu bez hrudek. Tu pak lžící jemně vmíchejte do vaječné pěny.
Kulatou dortovou formu vyložte pečicím papírem a vlijte do ní připravené hnědé těsto. Pokud máte formy dvě, bude práce jednodušší – do každé nalijte polovinu těsta a pečte odděleně. Pokud máte jen jednu, budete muset těsto po dopečení a zchladnutí podélně rozdělit na dvě placky.
Těsto v dortové formě dejte péct do předehřáté trouby při 180 °C po dobu 15 minut. Po vytažení z trouby je nechte ještě 10 minut ve formě odpočívat. Pak je vyjměte z formy a nechte úplně vychladnout.
2. Připravte krém
Smíchejte 100 ml mléka se 2,5 lžícemi cukru a se škrobem. Zbylé mléko zahřejte na kamnech spolu s nalámanou bílou čokoládou a občas promíchejte, aby se čokoláda v mléce rozpustila. Pak snižte teplotu a přilijte do kastrůlku směs mléka s cukrem a škrobem. Zahřívejte, dokud směs nezhoustne jako pudink. Pak odstavte a nechte vychladnout.
Šlehačem rozšlehejte 170 g změklého másla s moučkovým cukrem a postupně k němu přidávejte pudink a šlehejte do hladka.
3. Připravte polevu
Ve vodní lázni rozpusťte mléčnou čokoládu se 3 lžícemi mléka, 2,5 lžícemi cukru a 100 g másla. Zahřívejte, dokud se suroviny nerozpustí a nevytvoříte hladkou směs. Odstavte z kamen.
4. Sestavte dort
Do dortového kroužku umístěte první korpus a namažte ho polovinou krému. Dejte zchladit do lednice, aby krém lehce ztuhl. Nalijte přes něj polovinu čokoládové polevy. Na tu vložte druhé patro korpusu, překryjte zbylým krémem a zbylou polevou. Vložte znovu do lednice nejméně na 3 hodiny a poté podávejte.