Lahodný koláč s náplní z tvarohu a rozinek - postup přípravy
Tvaroh a rozinky k sobě téměř neodmyslitelně patří. A společně s lahodným koláčem vytvářejí perfektní dobrotu, která se nikdy neomrzí. Pokud jste zatoužili upéct si jednoduchý tvarohový koláč, pak vám právě dnes přinášíme skvělý recept na jeden takový, který vytvoříte bez větších problémů i pokud jste začátečník.
Základ
Náplň
Návod na přípravu:
Přípravu začneme náplní. Vajíčka rozklepněte do misky a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do pevné pěny a ve vedlejší misce smíchejte žloutky s vanilkovým a krystalovým cukrem, smetanou a citronovou kůrou. Pak přidejte tvaroh a rozinky a rozmíchejte do hladké hmoty. Nakonec špachtlí jemně zapracujte bílkovou pěnu a dejte hmotu vychladit do lednice.
Teď přijde na řadu těsto. Do misky nasypejte mouku, prášek do pečiva a cukr a zamíchejte. Pak přidejte změklé máslo, vajíčka a smetanu a zpracujte do nelepivého a měkkého těsta. To pak rozdělte na dvě stejně velké části.
Jednu půlku těsta vyválejte na velkou obdélníkovou placku a rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozprostřete rovnoměrně tvarohovou náplň. Na tu pak položte druhou půlku těsta vyválenou na placku a rovnoměrně ji propíchejte po celém povrchu vidličkou, pomažte rozšlehaným žloutkem a posypejte cukrem.
Vložte koláč do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 30 až 35 minut, dokud povrch nezezlátne.
Po dopečení koláč vyndejte z trouby, nechte zchladnout, povrch posypejte moučkovým cukrem a podávejte spolu se šálkem dobrého čaje nebo kávy.
Dobrou chuť.