Lehké a jemné muffiny - postup přípravy
Máte v oblibě muffiny různých chutí a vůní? Pak vás potěšíme tímto velmi snadným receptem, s kterým si připravíte ty nejjemnější a na jazyku se rozplývající muffiny. Jejich příprava je nejen jednoduchá, ale také rychlá. Během pár minut tak vykouzlíte sladkou dobrotu, vhodnou ke konzumaci při snídani. Tyto muffiny ale oceníte i jako chutnou svačinku do práce.
Ingredience
V hlubší misce si vyšlehejte vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny.
Pak do směsi přidejte i změklé máslo, zakysanou smetanu a všechny suroviny dobře promíchejte pomocí mixéru.
Na závěr do směsi vsypte ještě polohrubou mouku a kypřící prášek a vytvořte hladké polotekuté těsto. K ruce si vezměte formičky na muffiny vyplněné papírovými košíčky z pečícího papíru a do každé z nich vložte asi lžíci těsta.
Formy pak vyskládejte na plech a dejte do trouby zapéct na 25 minut při 200 stupních Celsia.
Upečené muffiny můžete na závěr posypat moučkovým cukrem a podávat s šálkem dobré kávy, kakaa, nebo čaje. Pro kreativní jedince zde máme několik typů, jak muffiny vylepšit: muffiny polijte například čokoládovou polevou a ozdobte strouhaným kokosem, nebo mletými oříšky. Muffin také můžete rozříznout a naplnit jej oblíbeným smetanovým, nebo máslovým krémem.
Bude zase o něco více vláčnější a jemnější. Podávat muffiny můžete i s kopečkem vyšlehané smetany, nebo se smetanou zakysanou ochucenou vanilkovým cukrem. Fantazii a chutím se zkrátka meze nekladou. Přejeme dobrou chuť!