Lepenice z brambor a zelí s uzeným masem - postup přípravy
Lepenice s uzeným masem je sytý a chutný pokrm, který zahřeje a zasytí. Připravte si snadný a rychlý pokrm, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, jen z pár ingrediencí.
Ingredience
Příloha
Zdobení
Brambory oloupejte a vařte je v osolené vodě 15–20 minut, doměkka.
Tip: Chcete-li, aby se brambory uvařily co nejrychleji, nakrájejte je na menší kusy.
Zatímco se brambory vaří, nakrájejte maso na plátky a vložte ho do zapékací mísy. Na každý plátek položte trochu másla a maso pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
Zelí sceďte a, je-li to potřeba, nakrájejte ho. Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 3–4 minuty, dozlatova. Poté k ní přidejte zelí, které zasypte cukrem, ingredience zamíchejte a pod pokličkou zelí duste 20 minut na mírném ohni.
Tip: Cukr eliminuje kyselost zelí. Množství cukru tedy určete na základě toho, jak moc chcete kyselost zredukovat.
Po uvaření brambory slijte, rozšťouchejte je a vmíchejte do nich zelí. Vzniklou lepenici servírujte společně s upečeným masem.
Tip: Každou porci servírujte s osmaženou cibulkou, kouskem papriky a nakládanou okurkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou