Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lepenice z brambor a zelí s uzeným masem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Lepenice z brambor a zelí s uzeným masem - postup přípravy

Lepenice s uzeným masem je sytý a chutný pokrm, který zahřeje a zasytí. Připravte si snadný a rychlý pokrm, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, jen z pár ingrediencí.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a vařte je v osolené vodě 15–20 minut, doměkka. 

Tip: Chcete-li, aby se brambory uvařily co nejrychleji, nakrájejte je na menší kusy.

2. KROK

Zatímco se brambory vaří, nakrájejte maso na plátky a vložte ho do zapékací mísy. Na každý plátek položte trochu másla a maso pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.

3. KROK

Zelí sceďte a, je-li to potřeba, nakrájejte ho. Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 3–4 minuty, dozlatova. Poté k ní přidejte zelí, které zasypte cukrem, ingredience zamíchejte a pod pokličkou zelí duste 20 minut na mírném ohni. 

4. KROK

Tip: Cukr eliminuje kyselost zelí. Množství cukru tedy určete na základě toho, jak moc chcete kyselost zredukovat.

5. KROK

Po uvaření brambory slijte, rozšťouchejte je a vmíchejte do nich zelí. Vzniklou lepenici servírujte společně s upečeným masem. 

Tip: Každou porci servírujte s osmaženou cibulkou, kouskem papriky a nakládanou okurkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů