Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Libečkové maggi do polévek a omáček

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Libečkové maggi do polévek a omáček - postup přípravy

Pokud nechcete používat tekutá dochucovadla s různými éčky, můžete si vyrobit domácí a čistě přírodní, jehož základem je libeček. Vše navíc můžete skladovat v menší láhvi v lednici.

Ingredience pro:
0.25 litr
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Libeček nakrájejte na menší kusy (můžete použít i stonky). Dejte ho do hrnce, přilijte vodu a pak vše zlehka rozmixujte tyčovým mixérem. Směs nesmí být úplně na kaši. Pak ji přiveďte k varu a na mírném plameni vařte 25 minut.

2. KROK

Poté k ní přidejte olej a sůl. Promíchejte ji a vařte dalších 5 minut. Následně ji přeceďte přes jemné síto a gázu a důkladně ji vymačkejte, abyste získali aromatickou tekutinu. Mělo by jí být asi 250 mililitrů.

3. KROK

Tekutinu přelijte do láhve s uzávěrem a skladujte v lednici. Hodí se především do omáček a polévek, lze ji však využít například i do zeleninových salátů.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů