Libečkové maggi do polévek a omáček - postup přípravy
Pokud nechcete používat tekutá dochucovadla s různými éčky, můžete si vyrobit domácí a čistě přírodní, jehož základem je libeček. Vše navíc můžete skladovat v menší láhvi v lednici.
Ingredience
Libeček nakrájejte na menší kusy (můžete použít i stonky). Dejte ho do hrnce, přilijte vodu a pak vše zlehka rozmixujte tyčovým mixérem. Směs nesmí být úplně na kaši. Pak ji přiveďte k varu a na mírném plameni vařte 25 minut.
Poté k ní přidejte olej a sůl. Promíchejte ji a vařte dalších 5 minut. Následně ji přeceďte přes jemné síto a gázu a důkladně ji vymačkejte, abyste získali aromatickou tekutinu. Mělo by jí být asi 250 mililitrů.
Tekutinu přelijte do láhve s uzávěrem a skladujte v lednici. Hodí se především do omáček a polévek, lze ji však využít například i do zeleninových salátů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.