Lívance po americku se sirupem či čokoládou - postup přípravy
Nadýchané lívance připravíte z těsta zadělaného jen s práškem do pečiva a můžete je servírovat s oblíbenou náplní i přelít javorovým sirupem či čokoládou. Recept nám poskytla paní Aneta Mühlhandlová.
Ingredience
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky. Žloutky rozklepněte s mlékem, přidejte hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a umíchejte těsto. Z bílků s troškou soli ušlehejte tuhý sníh. Vmíchejte ho do těsta opatrně, aby vše zůstalo nadýchané.
Na nepřilnavé pánvi rozpusťte trošku másla. Jakmile je dostatečně rozpálené, usmažte na něm lívance. Jejich velikost je čistě na vás.
Hotové lívance ozdobte například jogurtem, marmeládou či ovocem. Na závěr je můžete přelít javorovým sirupem nebo rozpuštěnou čokoládou či čokoládovým toppingem.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.