Lívancový dort s tvarohovým krémem - postup přípravy
Kynuté lívancové těsto můžete zadělat s rozmixovanými banány a usmažit je přes celou pánev. Když je navrstvíte na sebe slepené tvarohovým krémem, získáte pravdu skvělý dezert.
Ingredience
Na krém
V míse za pomoci ponorného mixéru rozmixujte na kusy nakrájené banány, vejce, cukr, sůl, mléko a sušené droždí. Pak přilijte vodu a ještě promíchejte. Nakonec přidejte hladkou mouku a vymíchejte hladké řídké těsto. Mísu přikryjte a nechte těsto 30 minut kynout.
Po vykynutí těsto trochu promíchejte. Na pánev dejte trochu oleje, nalijte na její povrch potřebné množství těsta, aby vznikl lívanec po celé ploše, a z obou stran smažte lívance stejné velikosti, dokud vám stačí těsto.
Tvaroh v míse prošlehejte ponorným mixérem, aby byl hladký a bez hrudek. V další míse pak šlehačem vyšlehejte do hladké hmoty změklé máslo. Poté k němu natřikrát přišlehejte slazené kondenzované mléko. Nakonec do směsi vmíchejte rozmixovaný tvaroh.
Na talířek dejte malinko krému a položte na něj lívanec, aby neklouzal. Namažte ho krémem, položte další lívanec a zase namažte, což opakujte, dokud nedojdete k poslednímu lívanci. Vršek potřete zbytkem krému, můžete ozdobit ovocem a porcujte dezert jako dort.