Lokše s marmeládou, cukrem a mákem - postup přípravy
Pokud vám zbyla z předešlého vaření bramborová kaše a vy nevíte, co s ní, připravte z ní tento rychlý a jednoduchý recept podle paní Jany Podolákové Burkartové. Lokše s marmeládou můžete podávat jako sladký oběd, lahodnou večeři nebo si je dát jednoduše, kdykoliv na ně budete mít chuť.
Těsto
Náplň a zdobení
Bramborovou kaši smíchejte s hladkou moukou a vypracujte pružné a jemné těsto. Vzniklé těsto rozdělte na dva stejné kusy, které vyválejte na pláty o výšce přibližně 0,5 cm.
Nyní rozehřejte pánev a na ní osmahněte, bez použití tuku, obě placky – z každé strany smažte přibližně 2 minuty, dozlatova.
Jakmile jsou lokše usmažené, potřete je trochou sádla, které zvýrazní jejich chuť a dodá jim vláčnost. Následně jednu stranu každé placky natřete marmeládou a zarolujte ji.
Tip: Místo marmelády můžete použít také povidla. Lokše podávejte posypané cukrem a mákem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.