Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lokše s marmeládou, cukrem a mákem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Lokše s marmeládou, cukrem a mákem - postup přípravy

Pokud vám zbyla z předešlého vaření bramborová kaše a vy nevíte, co s ní, připravte z ní tento rychlý a jednoduchý recept podle paní Jany Podolákové Burkartové. Lokše s marmeládou můžete podávat jako sladký oběd, lahodnou večeři nebo si je dát jednoduše, kdykoliv na ně budete mít chuť.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Těsto

Náplň a zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bramborovou kaši smíchejte s hladkou moukou a vypracujte pružné a jemné těsto. Vzniklé těsto rozdělte na dva stejné kusy, které vyválejte na pláty o výšce přibližně 0,5 cm. 

2. KROK

Nyní rozehřejte pánev a na ní osmahněte, bez použití tuku, obě placky – z každé strany smažte přibližně 2 minuty, dozlatova.

3. KROK

Jakmile jsou lokše usmažené, potřete je trochou sádla, které zvýrazní jejich chuť a dodá jim vláčnost. Následně jednu stranu každé placky natřete marmeládou a zarolujte ji. 

Tip: Místo marmelády můžete použít také povidla. Lokše podávejte posypané cukrem a mákem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů