Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Maďarské kuře se zakysanou smetanou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Maďarské kuře se zakysanou smetanou - postup přípravy

Pokud hledáte nejlepší recept na kuře na paprice, vyzkoušejte ho podle slavného maďarského šéfkuchaře. Servírovat ho můžete s těstovinami, rýží nebo s čerstvým chlebem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Kuřecí stehna pečlivě očistěte, osolte je a opepřete. Poté na pánev nalijte olej a přidejte k němu máslo. Následně stehna osmažte z obou stran dozlatova.

2. KROK

Osmažená kuřecí stehna vyjměte z pánve a dejte je stranou. Na pánev přendejte cibuli nakrájenou na kostičky a smažte ji 5 minut. Poté k ní předejte nasekaný česnek a restujte ho ještě 3 minuty.

3. KROK

Do pánve přidejte mletou papriku a zaprašte ji moukou. Poté do pánve nalijte rajský protlak a vývar. Směs poté velmi pečlivě promíchejte.

4. KROK

Kuřecí stehna vraťte do pánve a duste je přibližně 25 minut. Poté je opět vyjměte a do omáčky vlijte zakysanou smetanu. Vše následně promíchejte.

5. KROK

Hotové kuře na paprice ihned servírujte. Podávat ho můžete s těstovinami, rýží nebo čerstvým chlebem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Appetitliche Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů