Malinové řezy s krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Z kakaového korpusu lze upéct lahodné malinové řezy plné ovoce, našlehané tvarohové náplně a doplněné o čokoládovou polevu. Recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
Na korpus
Na náplň a ozdobení
Rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušlehejte v druhé míse do pěny, zašlehejte do ní olej a pak po lžících vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Nakonec do těsta opatrně vmíchejte sníh, tak aby vše zůstalo nadýchané. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte korpus, dokud nebude hotový.
Nechte korpus vychladnout. Potom ho i s papírem rozřízněte po délce na dvě stejné poloviny, korpus se s papírem bude lépe přenášet.
Zatímco korpus chladne, připravte si náplň. Tvaroh, zakysanou smetanu, mascarpone, cukr a jeden ztužovač šlehačky vyšlehejte šlehačem. Ze smetany ke šlehání a druhého ztužovače vyšlehejte šlehačku a zlehka ji přimíchejte k tvarohové hmotě.
Polovinu krému natřete na jeden díl korpusu, dejte na něj maliny a natřete na ně zbytek krému. Přiklopte jej druhou polovinou korpusu, povrch polijte čokoládovou polevou a dozdobte podle vlastní fantazie.
Nechte dezert tuhnout v lednici alespoň 2 hodiny. Řezy krájejte zubatým nožem namočeným v horké vodě, aby čokoládová poleva nepopraskala.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.