Rychlý mandlový likér ze Salka a pudinku - postup přípravy
Vytvořte si doma jedinečnou a nezapomenutelnou vánoční atmosféru s chutí mandlového likéru na jazyku. Připravte si velmi jednoduchý a super rychlý recept podle paní Terezy Koubkové.
Ingredience
Mandlový pudink vsypejte do mléka s cukrem a přiveďte směs k varu. Za stálého míchání vařte, dokud pudink nezhoustne – potrvá to přibližně 1 minutu. Po uvaření nechte pudinkovou směs mírně vychladnout.
Tip: Pudink přikryjte potravinářskou fólií, aby se fólie pudinku přímo dotýkala. Díky tomu se vám na něm nevytvoří nežádoucí škraloup.
Pudink následně smíchejte se salkem a postupně přilévejte rum. Vše pomocí ponorného mixéru zamíchejte tak, aby se důkladně propojily všechny ingredience.
Hotový likér vlijte do připravených lahví a nechte jej odležet v chladu. Následně můžete mandlovým likérem potěšit svou rodinu a hosty.
Tip: Likérem můžete naplnit jakékoliv lahve, ale doporučujeme vám jednoduše využít ty z použitého rumu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.