Marcipánové rohlíčky obalené v mandlích a čokoládě - postup přípravy
Připravte si letos o Vánocích jedinečné rychlé marcipánové rohlíčky, které nemá na stole jen tak někdo. Provoňte svůj domov cukrovím, jehož příprava vám nezabere ani půl hodiny.
Těsto
Zdobení
Do mísy vložte cukr, mleté mandle, vaječný bílek a marcipánovou hmotu. Pomocí rukou vytvořte těsto. V další misce si ušlehejte vaječný bílek a každý z rohlíčků do něj namočte. Rohlíčky následně obalte v nasekaných mandlích.
Obalené marcipánové rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je na 180 °C po dobu 15 minut. Po této době rohlíčky vyndejte a nechte chvíli chladnout. Následně vlijte do misky libovolnou dortovou polevu a namočte do ní všechny špičky rohlíčků.
Tip: Pokud nechcete používat kupovanou polevu, ale rádi byste si připravili vlastní, rozpusťte 150 g čokolády ve vodní lázni a zamíchejte do ní 3 lžíce másla a 2 lžíce oleje.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: CookBakery