Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marcipánové rohlíčky obalené v mandlích a čokoládě

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Marcipánové rohlíčky obalené v mandlích a čokoládě - postup přípravy

Připravte si letos o Vánocích jedinečné rychlé marcipánové rohlíčky, které nemá na stole jen tak někdo. Provoňte svůj domov cukrovím, jehož příprava vám nezabere ani půl hodiny.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy vložte cukr, mleté mandle, vaječný bílek a marcipánovou hmotu. Pomocí rukou vytvořte těsto. V další misce si ušlehejte vaječný bílek a každý z rohlíčků do něj namočte. Rohlíčky následně obalte v nasekaných mandlích. 

2. KROK

Obalené marcipánové rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem  a pečte je na 180 °C po dobu 15 minut. Po této době rohlíčky vyndejte a nechte chvíli chladnout. Následně vlijte do misky libovolnou dortovou polevu a namočte do ní všechny špičky rohlíčků.

3. KROK

Tip: Pokud nechcete používat kupovanou polevu, ale rádi byste si připravili vlastní, rozpusťte 150 g čokolády ve vodní lázni a zamíchejte do ní 3 lžíce másla a 2 lžíce oleje. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: CookBakery

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů