Masová polévka Bugac - postup přípravy
Tato polévka je oblíbená hlavně jako víkendové jídlo. Děti ji milují ještě o něco více než klasický vývar a rozhodně by na vašem stole neměla chybět. Pochutnají si také pánové, kteří jsou všeobecně většími milovníky masa.
Ingredience
K jemně namletému masu přidejte předem namočené, nakrájené housky a dobře promíchejte se solí, drceným pepřem a vejci. Vytvořte z této směsi malé knedlíčky. Cibuli nakrájejte a osmažte na tuku, přidejte šunku nakrájenou na tenké nudličky. Poté přisypte syrovou zeleninu a dochuťte solí a pepřem.
Dále přidejte veškeré koření – bobkový list, estragon, špetku šafránu a pokud máte vývar, přilijte ho také. Můžete ale použít vodu ochucenou vývarovými kostkami. Jestliže děláte knedlíčky z vepřového masa, použijte i takový vývar.
Až bude zelenina měkká, přidejte k ní nakrájené brambory a malé masové kuličky. Společně je poduste a ochuťte zakysanou smetanou. Uvedené množství stačí pro nasycení celé rodiny, ale pokud jim nabídnete jiné menu, určitě nakrmíte více hladových krků.
Bugac je polévka, která je známá hlavně v Maďarsku. Existují různé recepty, jak si připravit mleté vepřové maso. Lidé ale nepoužívají pouze mleté, podobně si můžete připravit také vepřovou kýtu. Jídlo se nazývá Betarské vepřové a podává se společně s žampiony, uzenou slaninou, šunkou nebo zelenými fazolky. Určitě vyzkoušejte i tento způsob přípravy. Takto připravené maso podávejte s vařenými bramborami nebo domácími hranolkami.