Mátový cukr jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy
Mátový cukr je voňavý, jednoduchý a perfektně poslouží jako dochucovadlo dezertů, nápojů a jiných pokrmů. Výhodou je, že ho připravíte rychle a jen ze 2 surovin.
Ingredience
Mátu omyjte, osušte a zbavte ji hrubých stonků. Zbylé lístky máty vložte do mixéru, přidejte k nim cukr a směs důkladně rozmixujte.
Mátový cukr rozprostřete na pečicí papír, kde ho nechte volně uschnout. Poté ho znovu promixujte a skladujte v uzavřené nádobě na tmavém místě.
Tip: Chcete-li urychlit proces sušení, můžete směs rozprostřít na plech, pokrytý pečicím papírem a vložit ji na 10 minut do trouby předehřáté na 40–50 °C. Po této době směs nechte v uzavřené troubě vychladnout.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Эллой Ивановой MamaElla

