Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mátový cukr jen ze 2 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Mátový cukr jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy

Mátový cukr je voňavý, jednoduchý a perfektně poslouží jako dochucovadlo dezertů, nápojů a jiných pokrmů. Výhodou je, že ho připravíte rychle a jen ze 2 surovin.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mátu omyjte, osušte a zbavte ji hrubých stonků. Zbylé lístky máty vložte do mixéru, přidejte k nim cukr a směs důkladně rozmixujte. 

2. KROK

Mátový cukr rozprostřete na pečicí papír, kde ho nechte volně uschnout. Poté ho znovu promixujte a skladujte v uzavřené nádobě na tmavém místě.

3. KROK

Tip: Chcete-li urychlit proces sušení, můžete směs rozprostřít na plech, pokrytý pečicím papírem a vložit ji na 10 minut do trouby předehřáté na 40–50 °C. Po této době směs nechte v uzavřené troubě vychladnout. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů