Mátový sirup s citronovou šťávou - postup přípravy
Přírodní sirup z máty a citronu je v horkých letních dnech skvělý k osvěžení, pokud ho smícháte s vodou a ledem. Vyrábí se přitom jen z přírodních surovin.
Ingredience
Nalijte vodu do hrnce, přidejte cukr a zamíchejte. Nechte vařit tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidejte předem omyté snítky máty včetně stonků. Nechte vše projít varem, poté sporák vypněte, přikryjte hrnec poklicí a nechte směs 24 hodin odležet.
Vyndejte z vody všechnu mátu a přilijte šťávu z citronů. Postavte hrnec na kamna a nechte projít varem. Horkou tekutinu nalijte do čistých láhví a zavíčkujte čistými víčky. Po vychladnutí je skladujte na chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.