Maxi věneček s jemným vaječným krémem - postup přípravy
Maxi věneček vypadá zajímavě a slavnostně. Díky tomu ho můžete podávat nejen ve všední den, ale i na oslavách. Dezert je křupavý na povrchu a vláčný uvnitř.
Krém
Odpalované těsto
Zdobení
V rendlíku vyšlehejte dvě vejce s cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi kukuřičný škrob.
Následně přilijte 500 ml mléka, vše důkladně zamíchejte a rendlík postavte na plotnu, kde směs zahřívejte přibližně 2 minuty, do zhoustnutí.
Krém přelijte do mísy, kde ho přikryjte potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Potravinovou fólii položte na krém tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu se na jeho povrchu nevytvoří škraloup.
Zatím v rendlíku smíchejte vodu s mlékem, špetkou soli a cukrem. Přidejte máslo a vše zahřívejte přibližně 2 minuty, do rozpuštění másla. Poté rendlík odstavte z tepla a do směsi vmíchejte mouku.
V momentě, kdy hmota zhoustne, vařte ji za stálého míchání 1–2 minuty. Těsto přendejte do mísy, rozprostřete ho do stran a nechte ho volně chladnout.
V míse vyšlehejte čtyři vejce a tekutinu vmíchejte do odpalovaného těsta. Směsí naplňte cukrářský sáček a na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte kruhové tvary tak, jak je ukázáno ve videu níže.
Poznámka: Vejce do těsta zapracovávejte postupně, aby se ingredience lépe propojily.
Povrch těsta potřete vejcem, posypte mandlemi a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut. Upečený maxi věneček rozřízněte horizontálně na polovinu a dokončete výrobu krému.
V míse vyšlehejte máslo a poté do něj postupně vešlehejte vychladlý krém. Vzniklou směs vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a pokryjte jí spodní část upečeného těsta. Druhou částí krém přikryjte a nechte dezert minimálně 3 hodiny chladit v lednici.
Poznámka: Vychladlý maxi věneček podávejte nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker mit Ann